Cadru general fiv in Romania

Viata de cuplu inseamna o viata in doi. Doua suflete s-au gasit si traiesc o viata frumoasa impreuna. Fiecare luna aduce un plus de nou in viata lor, fiecare an o noua etapa. Viata inseamna schimbare si transformare spre un nou “eu” mai bun decat cel anterior. Atunci cand o relatie fericita ajunge la maturitate cei doi isi doresc un copil in viata lor pentru a se simti impliniti, pentru ca iubirea lor sa aiba un rod.

Motivele pentru care femeile apeleaza la fiv in Romania

Un copil este o bucurie, un vis implinit, o mladita care o sa creasca mare ducand la bun sfarsit visele si ambitiile parintilor, dar pentru cei care au probleme de fertilitate sau de virilitate, totul este in zadar. In Romania, datorita poluarii, contraceptie pe termen lung, dar si stilului de viata nepotrivit, din ce in ce mai multe femei au probleme cu fertilitatea. Femeile care muncesc mai mult decat este nevoie pentru a-si intretine familia, stresul, problemele in cuplu, lipsa consilierii psihologice, toate duc la probleme de fertilitate atunci cand femeia se decide ca vrea un copil.

De cele mai multe ori este cam tarziu si ceasul biologic a trecut, varsta inaintata isi spune cuvantul. Pentru femeile care vor un copil cu orice pret, solutia este fertilizarea in vitro, adica fiv in Romania. Tratamentele cu hormoni, baile in locuri facatoare de minuni, injectiile si procedurile dureroase, nu dau intotdeauna cele mai bune rezultate. Exista femei care le-au incercat pe toate si tot nu au reusit sa ramana insarcinate.

Cand sa apelam la fiv in Romania?

Fertilizarea in vitro, pe scurt Fiv in Romania este un tratament si foarte multi oameni leaga fertilizarea in vitro de fertilitate. Nu au nicio legatura. Atunci cand un cuplu are probleme de infertilitate nu inseamna ca aceasta este solutie. Daca ai probleme de fertilitate, nu inseamna ca trebuie sa faci progrese din prima folosind fertilizarea in vitro. Nu trebuie sa te sperii inca. De cand avem patologia bolii avem si tratamentul. Unele probleme se rezolva cu fertilizare, altele nu. Pentru rezultate bune este nevoie de un diagnostic, pentru a se cunoaste motivul pentru care femeia nu poate ramane insarcinata.

Majoritatea spun ca fertilizarea in vitro este o procedura standard. Este gresit acest termen. Unul din tratamente pentru fertilizare este necesar daca o femeie sufera de endometrioza, iar altul atunci cand are trompele infundate. Acestea sunt procedurile:

  • STIMULARE OVARIANA
  • RECOLTAREA OVOCITELOR ȘI A SPERMEI
  • PROCEDURA IN LABORATORUL DE AMBRIOLOGIE
  • EMBRIOTRANSFERUL