Tehnica de reproducere umană asistată este reprezentată prin tehnica de fertilizare în vitro, aceasta fiind cea mai folosită în cazul cuplurilor diagnosticate cu infertilitate.

Această procedură este reprezentată prin recoltarea şi fecundarea artificială a ovocitelor cu spermatozoizi, în laborator, în vederea obţinerii embrionului. Obținerea sarcinii se finalizează prin procedura care apelează la embriotransfer, adică la introducerea embrionilor în uter.

FIV este prescurtarea uzuală a procesului de reproducere umană asistată care presupune combinarea unui ovul cu un spermatozoid în mediul controlat din laborator. Din păcate, multe cupluri se confruntă cu probleme de infertilitate, iar cauzele sunt diverse.

fertilitate

Infertilitatea este definită ca fiind incapacitatea unui cuplu de aconcepe un copil după 12 luni de raporturi sexuale regulate și neprotejate.

În țara noastră, aproximativ unul din şase cupluri suferă de infertilitate, iar conform ultimelor statistici această afecţiune începe să se întâlnească tot mai des la populaţia între 28 şi 38 de ani.

Această procedură de fertilizare in vitro este posibilă și în Sibiu, la Clinica noastră i-Med.

I Med Fertility center este un centru de reproducere umană asistată nou deschis în care se îmbină în mod fericit experiența de peste 10 ani a medicilor implicați în reproducerera umană asistată cu dotarea de vârf, la nivelul sfărșitului anului 2017 din laboratorul clinicii.

 

Colectivul clinicii i-Med

Echipa clinicii reunește profesioniști consacrați, specializați, dar și acreditați în medicina reproducerii. Aceștea fiind atât medici, embriologi, asistenți medicali cât si consilieri.

Din echipa de profesioniști fac parte și medicii: Conf. Dr. Chicea Radu și  Dr. Ispașoiu Florin.

Conf. Dr. Chicea Radu a condus timp de 10 ani Centrul de Fertilitate Polisano Sibiu, al treilea centru ca număr de pacienți din țară cu multiple cursuri și stagii de pregătire în străinătate.

Dr. Ispașoiu Florin medic primar obstetric ginecologie, are o experiență similară în reproducerea umană asistată, de asemenea cu numeroase cursuri și stagii de pregătire în străinătate.

Embriologii clinicii au o experiență îndelungată în reproducerea umană asistată, conduși de Biolog Răduică Andreea. Vechi colaborator al celor doi medici și al echipei. Embriologii noștri s-au specializat în clinici din Europa. După ce s-au alăturat echipei, au obținut rezultate remarcabile încă de la început.