Ce inseamna fertilizarea in vitro?
Prin fertilizarea in vitro se introduce embrionul in uterul femeii. Sperma si ovulele se unesc in laborator sub atentia medicilor si cand embrionul a fost creat este introdus in uterul mamei. Aceasta metoda are mult mai multe sanse de reusita decat alte metode de a concepe un copil in mod artificial.
Sa ai un copil este cea mai mare bucurie. Fiecare parinte spune ca este cel mai bun lucru care i s-a intamplat. Unele femei nu au sansa la aceasta fericire pentru ca au probleme de fertilitate. Este trist, nu isi doreste nimeni sa intre intr-un cabinet de obstretica si sa primeasca o astfel de veste, dar se intampla. Se intampla destul de des mai ales in tara noastra unde conditiile de viata nu sunt atat de bune. Nu avem mancare sanatoasa, nici aerul nu este curat. Din ce in ce mai des, oamenii au probleme care nu au aparut pana acum sau femeile se nasc infertile.
Fertilizarea in vitro – necesitate
Atunci cand niciun medic nu da unei femei sansa la un copilas, cea mai buna solutie, uneori unica solutie este fertilizarea in vitro. Prin aceasta metoda o femeie poate ramane insarcinata cu sotul sau desi i se spusese ca nu are nicio sansa sa aiba un copil. Chiar daca o situatie poate parea fara speranta, exista clinici nu oameni profesionisti in ceea ce fac care pot face sa apara o inimioara in pantecul oricarei femei.
Cu ce difera fertilizarea in vitro de alte metode?
Fertilizarea in vitro este o procedura mai dificila decat inseminarea artificiala deoarece aportul medicilor este unul mai ridicat. Inseminarea artificiala reprezinta doar introducerea spermei in uter de catre un medic specialist. Acest procedeu are sanse de reusita mai mici decat introducerea in uter a embrionului deja format si dezvoltat. Cele doua proceduri se diferentiaza prin faptul ca fertilizarea in vitro se afla la o etapa de dezvoltare mai sus decat inseminarea artificiala.
Este fertilizarea in vitro mai sigura decat alte metode?
Aceasta metoda ofera o sansa de concepere a unui copil mai mare din punct de vedere statistic. Nu ar trebui sa existe probleme atat timp cat un medic supravegheaza evolutia sarcinii de la fertilizare pana la nastere.